023 8200 370 / 06 3002 2500 info@customoffice.nl

Gebouw Transformatie

PROJECT UITGELICHT – INWORK

Het Mexx Design Center (voorheen Nissan garage) is ooit omschreven als een mission impossible als het gaat om herontwikkeling. Na jarenlange leegstand zette IT-recruiter InWork z’n zinnen op een transformatie van dit aansprekende gebouw.

In samenwerking met Studio Roy de Scheemaker hebben wij deze voormalige loods getransformeerd tot een hybride kantoor voor de medewerkers van Inwork.

Het pand kreeg daarbij een unieke industriële New York Style make over met een eclectisch interieur. 

Details

2800m2, 150 Werkplekken

Johan Huizingalaan 400a

1066 JS Amsterdam

Interieurfoto kantoor Amsterdam - van de receptie / ontvangsthal van Inwork
Interieurfoto kantoor Amsterdam - van de opengewerkte verdiepingsvloer ten behoeve van daglichttoetreding voor Inwork
Interieur foto kantoor Amsterdam - van een interview kamer op de entresol van Inwork

Project Info

Gebouw Transformatie – Garage wordt Kantoor

Het pand aan de A10 was ooit onverhuurbaar verklaard omdat de investeringen voor een grondige verbouwing buitensporig hoog zouden zijn. Het zou van garage naar kantoor omgebouwd moeten worden. Ondanks de hoge kosten zag InWork veel potentieel in het pand. Ze waren op zoek naar een attractief pand op een zichtlocatie. Bovendien moest het interieur de generatie Y doelgroep aanspreken en dus vooral geen corporate sfeer krijgen.

Licht in de duisternis

De ruimte was eerst zeer donker en naar binnen gekeerd. Dit is opgelost door een paar bouwkundige ingrepen. Ten eerste is de gesloten zuidgevel volledig open gemaakt. Ten tweede is er een nieuwe entree in de noordgevel gemaakt en tenslotte is een deel  van de verdiepingsvloer en het dak van het gebouw door ons verwijderd. Daardoor is er nu een groot atrium met daklicht in het hart van het gebouw waardoor er nu overal voldoende daglichttoetreding is. Door ook alle  tussenwanden te verwijderen is er licht en ruimtelijkheid voor terug gekomen.

Thuishonk

De verloren vierkante meters zijn teruggebracht onder de verdiepingsvloer door middel van het bouwen van entresols. Daardoor ontstond er veel extra ruimte voor ‘shared space’, want werken is ook een social event en andersom.

Op bepaalde dagen zijn er drie keer zoveel medewerkers over de vloer. Bijvoorbeeld tijdens cursussen, werkoverleggen en meetings. In de brasserie, lounge, bibliotheek, sportzaal en game-corner wordt dan niet alleen gechilled, maar ook gewerkt. Daardoor wordt het Inwork kantoor door de medewerkers als echt thuishonk ervaren.

Informeel

De ruimtes op de entresol zijn afwisselend ingericht met een zithoek of bespreektafel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van informeel meubilair die ook niet zou misstaan in een jong stads appartement. Op de verdieping bevindt zich een werkzaal met vaste werkplekken uitkijkend op het verkeer van de snelweg.

Hoger segment

De kritiek van de gemeente Amsterdam was unaniem lovend over deze buitenplanse afwijking: “Met de verbouwing is het pand geschikt gemaakt voor het hogere segment. De verblijfskwaliteit wordt mede vergroot door een drijvend terras te maken grenzend aan het restaurant. Medewerkers en andere gebruikers kunnen vanuit het gebouw direct naar buiten. Door de situering onder de schuin uitstekende hoekgevel op de markante zicht locatie bij de oprit van de A4 wordt de gebruikswaarde vergroot en wordt goed gebruik gemaakt van de bijzondere architectonische relatie tussen het gebouw en het water”.

 

Kantoorhuisvesting uitvergroot onder een vergrootglas Icoon

Kantoorhuisvesting Advies

Beoordeling van uw huidige of nieuwe kantoorhuisvesting, werkplek optimalisatie en  advies over haalbaarheid en verbouwingskosten

Icoon van een uitgevouwen bouwtekening of bouwplanning

Projectmanagement

Onze projectmanagers begeleiden uw herhuisvesting en kantoorverbouwing met duidelijke afspraken over de planning en het budget

Icoon van een interieur: fauteuil met staande lamp

Interieur Ontwerp

Ook voor inspirerende interieur ontwerpen afgestemd op de uitstraling, ruimtebehoefte en functionaliteit van uw organisatie

Gebouw Transformatie

Inwork HQ

Voormalig Nissan Garage

Kantoor Renovatie

Schaap

Schaap Advocaten & Notarissen

Herhuisvesting Begeleiding

KCB HQ

Kwaliteits Controle Bureau

De inrichting van uw kantoor begint hier

Meer weten?

Custom Office begeleidt en adviseert bedrijven bij de inrichting van het kantoor. Neem met ons contact op voor een vrijblijvend advies en offerte.

info@customoffice.nl
023 - 8200 370
06 - 3002 2500

contactformulier