023 8200 370 / 06 3002 2500 info@customoffice.nl

Kantoorhuisvesting Renovatie

Project uitgelicht -Schaap Advocaten & Notarissen

Na 25 jaar op de Parklaan 17 kantoor te hebben gehouden heeft Schaap Advocaten & Notarissen ons gevraagd om op zoek te gaan naar een nieuw kantoor. Het huidige kantoor op de Parklaan 17 was verouderd en niet geschikt voor toekomstige uitbreiding of een andere werkvorm.  Daartoe onderzocht Custom Office de huisvestingsmogelijkheden van de diverse alternatieve kantoor locaties in de omgeving. Maar ook de mogelijkheden van hun eigen kantoorhuisvesting na een renovatie.

Na een grondige gebouw beoordelings onderzoek kwamen zij ten slotte tot de conclusie dat Parklaan 17 toch de beste keuze was.

In samenwerking met Studio Roy de Scheemaker hebben wij vervolgens dit kantoor gerenoveerd en heringericht waardoor er nu voldoende ruimte en flexibiliteit is.

Details

4000m2, 120 Werkplekken

Parklaan 17

3016 BA Rotterdam

Interieurfoto kantoor Schaap Rotterdam - klassieke receptie naast de entree
Interieurfoto kantoor Schaap Rotterdam - Modern/klassiek ingerichte bar met zit/statafels, Tom Dixon ronde hanglampen en eiken parket
Interieur foto kantoor Schaap Rotterdam - ontvangstruimte met klassieke houten trap en zwart leren Le Corbusier LC2 fauteuils op hoogpolig goudkleurig vloercarpet
Interieur foto kantoor Schaap Rotterdam - Gang met aan weerszijden kantoren afgescheiden door glaswanden, voorzien van gefigureerde privacy folie, zonder verticale profielen en glazen deuren in combinatie met halfronde hoeken van volledig glas

Project Info

Kantoorhuisvesting Renovatie van Statige Villa 

Henri Jamin (1882-1941), zoon van oprichter van de Jamin winkels, Cornelis Jamin (1850-1907) bouwde in 1926 deze statige villa in Nieuw-Historiserende stijl aan de Parklaan 17. De Parklaan is een straat in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam. De meeste huizen, gebouwd midden 19e eeuw, zijn rijksmonument.

Vervolgens kreeg de villa in 1983 aan de noordzijde een moderne uitbreiding. Het oude en nieuwe pand zijn verbonden door middel van een luchtbrug die aansluit ter hoogte van de bel-etage en de eerste verdieping.

Het interieur werd uitgevoerd in Jugendstil en Art Deco. De centrale hal met het open trappenhuis werd verlicht door glas in lood ramen die de gehele achtergevel bestreken.

De villa en de toegangsbrug kregen in 2000 de status van Rijksmonument.

Ingetogen kleur- en materiaal gebruik

De basis voor de renovatie was een ingetogen plan om de oorspronkelijke stijl en uitstraling van het pand te versterken. De serene kleuren, zoals bruin en grijs tinten, en het monumentale trappenhuis als spil van het ontwerp zorgen voor behoudt van authenticiteit van de villa. Hierdoor ontstond ook ruimte voor de uitgebreide kunstcollectie.

Tevens zijn materialen en kleurgebruik van de centrale hal doorgevoerd in zowel het oude en nieuwe pand zodat het monumentale karakter van de oude villa werd voortgezet.

Omdat de bestaande TL verlichting energie verspillend en sfeerloos was werd die vervangen door LED verlichting. Dit is niet alleen veel duurzamer. Ook ademt dit een frisse, moderne sfeer uit.

Kantoorhuisvesting uitvergroot onder een vergrootglas Icoon

Kantoorhuisvesting Advies

Beoordeling van uw huidige of nieuwe kantoorhuisvesting, werkplek optimalisatie en  advies over haalbaarheid en verbouwingskosten

 

Icoon van een uitgevouwen bouwtekening of bouwplanning

Projectmanagement

Onze projectmanagers begeleiden uw herhuisvesting en kantoorverbouwing met duidelijke afspraken over de planning en het budget

Icoon van een interieur: fauteuil met staande lamp

Interieur Ontwerp

Ook voor inspirerende interieur ontwerpen afgestemd op de uitstraling, ruimtebehoefte en functionaliteit van uw organisatie

Gebouw Transformatie

Inwork HQ

Voormalig Nissan Garage

Kantoor Renovatie

Schaap

Schaap Advocaten & Notarissen

Herhuisvesting Begeleiding

KCB HQ

Kwaliteits Controle Bureau

De inrichting van uw kantoor begint hier

Meer weten?

Custom Office begeleidt en adviseert bedrijven bij de inrichting van het kantoor. Neem met ons contact op voor een vrijblijvend advies en offerte.

info@customoffice.nl
023 - 8200 370
06 - 3002 2500

contactformulier